Succesvol ondernemen kun je leren

Om succesvol te ondernemen is kennis van zaken, hard werken, doorpakken en je blijven ontwikkelen van groot belang. Door het vastzitten in de waan van de dag, het direct blussen van elk brandje of een snelle groei vervalt de focus op je lange termijn doelstellingen.

Ik spreek veel ondernemers die aangeven dat er eigenlijk geen tijd is om zich bezig te houden met de visie van je eigen bedrijf. De mooie toekomstplannen vervagen, het harde werken kost steeds meer energie en het plezier in het ondernemerschap neemt af.

Voor succesvol ondernemen zijn de volgende competenties onmisbaar:

  • Kennis en opleiding – ‘weten’
  • Vaardigheden en ervaring – ‘kunnen’
  • Motivatie en houding – ‘willen’
  • Persoonskenmerken – ‘zijn’

Wees niet te streng voor jezelf, er zijn maar heel weinig ondernemers die in één keer succesvol zijn. We leren door vallen en opstaan. Succesvol ondernemen kun je écht leren.

Zowel bij de Masterclass ‘Succesvol Ondernemen’ als bij mijn individuele ondernemerscoaching help ik ondernemers zich te ontwikkelen van vakmensen tot vakman-ondernemers. Je leert jezelf en je onderneming veel doelmatiger en effectiever neer te zetten.

Jouw succes hangt ook sterk af van je gedrag. Hoe zie jij jezelf? Hoe kom je over op een ander? Op welke manier vindt er interactie plaats? Soms past jouw gedrag prima en is het effectief, je zit dan echt in je kracht. Maar soms vindt er geen reactie of juiste actie plaats. Zowel het in kaart brengen van je sterke punten als je knelpunten zorgen voor een verbetering van je performance binnen jouw onderneming.

Ondernemerschap eist veel en wordt vaak vergeleken met topsport. Zorg daarom dat je een klankbord hebt, iemand om mee te sparren en die je een spiegel voor kan houden. Een ondernemerscoach helpt je om gelukkiger en succesvoller te zijn.

Een ondernemer die met minder energie en tijd en met meer werkplezier resultaat bereikt, dat is mijn ambitie. In een vrijblijvend en vertrouwelijk gesprek inventariseren we samen waar verbeteringen gewenst zijn. Op die specifieke onderdelen gaan we aan slag: praktisch en met direct resultaat.

Succesvol ondernemen, ik gun het iedereen!

Bent u benieuwd naar de masterclass succesvol ondernemen? Klik dan hier!

succesvol ondernemen